Lykon meikkivoidekoulu 5x5

Kevät on puhdistautumisen ja uudistumisen aikaa. Mikä sopisi paremmin kuin kaappien tyhjennys? Emmekä tarkoita vaatteita, vaan pohjameikkejä, kuten meikki-, pohjustus- ja peitevoiteita! Talven täysin peittävä meikkipohja ei välttämättä tunnu enää hyvältä, mutta kuinka valita meikkivoide netissä? Mitkä trendit ovat in juuri nyt? Lyko Magazine on haastatellut viittä meikkauksen ammattilaista ja esittänyt heille samat kinkkiset kysymykset, jotta sinun olisi helpompi löytää kevään parhaat pohjameikit!

25 huhti, 2019
Juuri nyt Lykolla on TEEMAVIIKOT ja superhyvät hinnat meikki-, pohjustus- ja peitevoiteista. Mutta meidän on käytävä läpi, MIKÄ ON MIKÄKIN tuote, ennen kuin annamme puheenvuoron ammattilaisille!Primer

Primer, eli pohjustusvoide on kuin ohut pohja, joka tasoittaa ihon pintaa. Pohjustusvoiteita on saatavilla useisiin eri tarpeisiin. Primer levitetään meikkivoiteen ALLE ja se saa meikin pysymään paremmin paikallaan. Muihin pohjustusvoiteen hyötyihin voi kuulua värin korjaaminen, ihohuokosten supistaminen tai tehokas kosteutus.


Meikkivoide

Meikkivoide on ihonvärinen voide, joka silottaa niin ihon pintaa kuin sävyä. Vaihtoehtoja on lähes yhtä paljon kuin ihotyyppejä ja toiveita, joten sinun täytyy vain päättää, mitä haluat ja mistä pidät! Kevyt, peittävä, kuiva iho, nestemäinen, puikko, mineraalipohjainen, meikkisienellä vai -siveltimellä levitettävä? Lykolta löydät kaiken! Meikkivoide levitetään pohjustusvoiteen päälle. Lue ammattilaisten vinkit löytääksesi täydellinen match.

Peitevoide

Peitevoiteesta on olemassa useita eri vaihtoehtoja, aivan kuten meikkivoiteesta. Nestemäinen, peittävä, heleyttävä, matta tai erikoiskoostumus näppyjen ehkäisyyn. Peitevoidetta käytetään epätasaisuuksien, tummien silmänalusten, ihottuman, finnien, punoituksen tai pinnallisten verisuonten peittämiseen. Riippumatta siitä, minkälaisen peitevoiteen valitset, paras tapa levittää se on 3. vaiheena meikkivoiteen jälkeen. Peitevoiteen päälle voi levittää puuterin, contouring-meikin ja/tai viimeistelysuihkeen.5 kiperää kysymystä 5 taitavalle meikkiasiantuntijalle


Clara Swartz, Mall Of Scandinavian liikkeen myymäläpäällikkö sekä meikkauksen ammattilainenClara Swartz on myymäläpäällikkö Lykon uudessa ja mahtavassa Mall of Scandinavia -ostoskeskuksen myymälässä. LISÄKSI hän tietää erittäin paljon meikeistä ja neuvoo mielellään asiakkaita valitsemaan oikein Lykon suuresta tuotevalikoimasta.


Glowing skin is always in, kuten meillä on Lykolla tapana sanoa!
1) Clara, kevät on nyt todellakin täällä ja kesä aivan kulman takana. Miltä pohjameikkien trendit näyttävät juuri nyt?

- Glowing skin is always in, kuten meillä on Lykolla tapana sanoa! CC-voide, highlighter ja tuuheat kulmakarvat ovat varma valinta! Tänä sesonkina keskitymme myös kestäviin ratkaisuihin. Haluamme ostaa tuotteita, joiden valmistajat kantavat vastuun ympäristöstä ja jotka sisältävät luonnollisia ainesosia, Clara sanoo.

2) MITEN valitsen täydellisen meikkivoiteen iholleni - ja vieläpä netissä?

- Mieti, minkälaisen peittävyyden haluat. Etsi sanalla "semi", mikäli haluat kevyemmän peittävyyden ja "full coverage", mikäli toiveesi on täysi peittävyys. Monet meikkivoiteista on tarkoitettu tietylle ihotyypille, joten katso lukeeko tuotteessa "for oily skin” tai "for dry skin". Väri on aina vaikein valita, mutta mikäli ihon sävysi on roosa, valitse meikkivoide, jossa on keltaisempi sävy ja vice versa. Se neutraloi ihon sävyä, Clara sanoo.

Älä aliarvioi ihonhoitorutiinin merkitystä.

3) MISTÄ tiedän, mitä pohjatuotteita tarvitsen? Tarvitseeko minun käyttää aina vedenkestävää pohjustusvoidetta tai vihreää peitevoidetta?

- Pohdi tarpeitasi yksinkertaisten kysymysten avulla: Onko minulla rasvainen/kuiva/herkkä iho? Mitkä ovat ihoni ongelma-alueita? Mitä tuotteita todella käytän päivittäin meikatessani?

4) MITEN saan meikkipohjan kestämään koko päivän?

- Älä aliarvioi ihonhoitorutiinin merkitystä. Puhtaat kasvot ja ihotyypille sopiva kasvovoide voivat tehdä ihmeitä meikille. Lisäksi panostaisin hyvään pohjustus-, meikki- ja peitevoiteeseen sekä läpikuultavaan viimeistelypuuteriin. Silloin meikki kestää.

5) Mitkä ovat 3 parasta vinkkiäsi meikkipohjan tekoon?

 • Primer on täydellisen meikkipohjan A ja Ö.
 • Älä pelkää HEHKUA. Glow saa kasvot näyttämään sekä pirteämmiltä että raikkaammilta.
 • Kulmakarvojen korostaminen kohottaa koko kasvojen ilmettä. Työstä kevyesti ja täytä harvat kohdat luonnollisen lookin aikaansaamiseksi.


TÄSSÄ Claran ehdoton TOP 3 täydellisen kevät- ja kesälookin luomiseen:

Paras primer - Ole Henriksen Truth banana brigth face primer

Paras meikkivoide - Estée Lauder Double Wear stay-in-place

Paras peitevoide - bareMinerals bareskin serum concealer

Pauline B. Haara, L’Oréalin meikkitaiteilija ja kouluttaja

Pauline on L’Oréalin meikkitaiteilija ja kouluttaja.

1) Pauline, kesä ja kevät ovat aivan nurkan takana. Miltä pohjameikkien trendit näyttävät tällä hetkellä?

- Hehkua ja päivetystä! Meikkipohja on kevyt, raikas, kosteutettu ja heleä, Pauline sanoo.

2) MITEN valitsen täydellisen meikkivoiteen iholleni - ja vieläpä netissä?

- Minusta on tärkeää miettiä seuraavia kysymyksiä ja sitä kautta koittaa löytää jotain itselle sopivaa:

 • Haluatko kevyen, keskipeittävän vai täyden peittävyyden?
 • Minkälaisesta koostumuksesta pidät – nestemäinen, voidemainen vai puuteri?
 • Onko sinulla kylmä, lämmin vai neutraali ihon sävy? Päivetytkö helposti auringossa?
 • Millaisena koet ihosi? Tarvitsetko kosteuttavaa meikkivoidetta (kuiva tai normaali iho= vai kiiltoa hillitsevän / öljyttömän meikkivoiteen (sekaiho ja rasvainen iho), Pauline kysyy.

3)  MISTÄ tiedän, mitä pohjatuotteita tarvitsen? Tarvitseeko minun käyttää aina vedenkestävää pohjustusvoidetta tai vihreää peitevoidetta?

- Ihotyyppi on hyvä lähtökohta. Mikäli ihosi on kuiva, panosta kosteuttavaan pohjustusvoiteeseen, jotta meikkivoide sulautuu pehmeästi iholle ja viimeistele kevyellä puuterilla. Mikäli ihosi on öljyinen ja epätasainen, valitse öljytön primer, joka hillitsee t-alueen kiiltoa, häivyttää huokosia ja tasoittaa ihoa, Pauline sanoo.

Viimeistele vielä setting spraylla kiinnittääksesi meikki kunnolla!

4) MITEN saan meikkipohjan kestämään koko päivän?

- Käytä pohjustusvoidetta, joka sopii ihotyypillesi. Pohjustuksen jälkeen suihkuta meikinkiinnityssuihketta ja anna kuivua. Levitä sitten loput meikeistä (silmät, kulmakarvat ja huulet) – Viimeistele vielä setting spraylla kiinnittääksesi meikki kunnolla, Pauline neuvoo.

5) Mitkä ovat 3 parasta vinkkiäsi meikkipohjan tekoon?

 • Levitä meikki- ja peitevoide kostutetulla blending sponge -meikkisienellä, jonka avulla tuote sulautuu iholle helpommin ja meikkipohjasta tulee flawless.
 • Älä unohda highlighteria ja hehkua, iästä riippumatta. Glowing skin is definitely in!
 • Viimeistele meikki aina meikinkiinnityssuihkeella ja lisää sitä tarpeen mukaan päivän mittaan.

Paulinen KOLME suosikkituotetta täydelliseen kevät- ja kesälookiin:

“Honey Dew Me Up”- NYX Professional Makeup (Kosteuttava ja hoitava primer, joka antaa iholle hehkua ja kosteutusta!)

”Glow Chérie Natural Glow Enchancer” – L’Oréal Paris (Kevyt heleyttävä voide, jonka voit sekoittaa meikkivoiteen kanssa saadaksesi raikkaan, luonnollisen ja hehkuvan meikkipohjan.)

“Instant Eraser Concealer” - Maybelline (Todella hyvä peitevoide, joka sisältää gojimarjaa ja tummia silmänalusia häivyttävää Haloxyl™ -ainesosaa.)

Martin Thun, Chief trainer Clarins Sweden


Martin Thun on Clarins Ruotsin pääkouluttaja ja tietää kaiken Clarinsin suosituista meikkivoiteista.

1) Martin, nyt on kevät ja kesä on aivan kulman takana. Miltä pohjameikkien trendit näyttävät tällä hetkellä?

- Eikö olekin ihanaa, että kohta on kesä. Sanoisin, että kaunis ja yksinkertainen meikkipohja on nyt luonnollinen ja hehkuva. Hehku näyttää tulevan sisältäpäin. Ajattele, että “less is more” ja käytä mielellään heleyttävää pohjustusvoidetta ja meikkivoidetta, joka antaa luonnollisen mutta hieman second skin -vaikutuksen, Martin neuvoo.

MUTTA myös Lyko Social tai asiakaspalvelumme auttaa sinua löytämään sopivan meikkivoiteen.

2) MITEN valitsen täydellisen meikkivoiteen iholleni - ja vieläpä netissä?

- Yleensä on ollut tapana sanoa, että parasta on testata tuote fyysisessä myymälässä. MUTTA myös Lyko Social tai asiakaspalvelumme auttaa sinua löytämään sopivan meikkivoiteen. Voit lähettää sähköpostia, jossa kerrot, mitä meikkivoidetta ja sävyä olet käyttänyt aiemmin, ja asiakaspalvelumme auttaa löytämään vastaavan värin. Kerro, minkälaista vaikutusta toivot meikkivoiteeltasi, niin saat tarvitsemiasi neuvoja.

3)  MISTÄ tiedän, mitä pohjatuotteita tarvitsen? Tarvitseeko minun käyttää aina vedenkestävää pohjustusvoidetta tai vihreää peitevoidetta?

- Hyvä ja kestävä pohjustus on kauniin meikin salaisuus. Hyvä pohjustus syntyy hyvästä ihonhoitorutiinista meikin alla. Se takaa parhaan lopputuloksen. Primer saa meikin pysymään paremmin paikallaan ja saattaa myös neutraloida epätasaisuuksia, kuten finnejä, epätasaista ihon sävyä tai vastaavaa. Käytän pohjustusvoidetta osittain siitä syystä, että saan meikin kestämään paremin mutta myös tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseen sekä yksilöllisten, kauniiden piirteiden korostamiseen peittämisen sijaan. Valitse primer erityistarkoitukseen tai yleispätevä primer, joka sopii arkimeikkiin, Martin neuvoo.

4) MITEN saan meikkipohjan kestämään koko päivän?

- Hyvän ihonhoitorutiinin avulla!

 • Primer (Pohjustusvoide saa meikin pysymään paremmin)
 • Less is more - meikkivoide tarpeen mukaan
 • Peitevoide: tummat silmänaluset, finnit, epätasaisuudet. Joissain tapauksissa lopputulosta on kerrostettava, jotta siitä saa peittävämmän - Less is more.
 • Elinvoimaa ja hehkua - Älä unohda, että poskipuna/aurinkopuuteri/highlighter tekee meikistä eläväisen. Uskalla kokeilla värejä, jotka ovat mukavuusalueesi ulkopuolella. Ne korostavat piirteitäsi kauniisti.
 • Setting powder, setting spray/fix makeup spray.

5) Mitkä ovat 3 parasta vinkkiäsi meikkipohjan tekoon?

- Kuten olette varmasti aiemmista vastauksistani ymmärtäneet: Less is more, eli korosta ennemmin kuin peitä. Levitä meikkivoide kevyesti käsillä painaen, jotta se sulautuu iholle. Ajattele laatikon ulkopuolella. Poskipuna voi olla kaunis luomiväri. Vaalea luomiväri voi olla upea highlighter jne. Pidä hauskaa, kun meikkaat. Uskalla testata. Pahinta, mitä voi tapahtua on, että joudut aloittamaan alusta, Martin sanoo.

Pidä hauskaa, kun meikkaat. Uskalla testata. Pahinta, mitä voi tapahtua on, että joudut aloittamaan alusta.


Kolme suosikkia:

 1. 1. Clarins SOS primer nr 00. Hehkua, joka näyttää tulevan sisältäpäin. Upea lopputulos joka kerta.
 2. Clarins Instant Concealer. Hyvä ja luonnollinen peittävyys, ihoa hoitava ja kaiken lisäksi 15 ml:n koko riittää pitkään.
 3. Clarins Skin Illusion, nestemäinen meikkivoide, joka antaa second skin -vaikutuksen. Mahdollistaa kerrostettavan peittävyyden. Luonnollinen ja kaunis lopputulos.

Robin Werner, PR & Training Manager Color Cosmetics MUA


Robin Werner on Color Cosmeticsin PR & Training Manager sekä meikkitaitelija.

Robin! Sieltä se tulee! Kevät ja kesä! Miltä pohjameikkien trendit näyttävät tällä hetkellä?

- Kevyet, valoa heijastavat meikkipohjat ovat kesän must have. Ei kovia contouring-meikkejä tai häikäiseviä korostuksia. ”Luonnollinen hehku” näkyy käytännössä koko meikkipohjassa, Robin sanoo.

Sulje ensiksi pois se, mitä et tarvitse.

 

MITEN valitsen täydellisen meikkivoiteen iholleni - ja vieläpä netissä?

- Sulje ensiksi pois se, mitä et tarvitse. Esim. Kiiltoa hillitsevä meikkivoide, mikäli sinulla on kuiva iho tai täysin peittävä meikkivoide, mikäli haluat kevyen meikkipohjan. Tarkastele sitten niitä ominaisuuksia, joiden uskot sopivat sinulle, esim. heleyttävä, kosteuttava jne. Valitse sitten sopiva hintaluokka ja tuotemerkki, joka puhuttelee sinua. Värejä voi tarkastella helposti youtubessa, sillä siellä on useita arvosteluja eri meikkivoiteista, Robin neuvoo.

MISTÄ tiedän, mitä pohjatuotteita tarvitsen? Tarvitseeko minun käyttää aina vedenkestävää pohjustusvoidetta tai vihreää peitevoidetta?

- Kysy itseltäsi, mitä etsit. Mikäli koet, että meikkivoiteestasi tulee kiiltävä tai tahmea, tarvitset kenties läpikuultavan puuterin. Mikäli et saa tummia silmänalusia piiloon, tarvitset peitevoiteen.

Tummat silmänaluset peittyvät parhaiten oranssin sävyisellä peitevoiteella.

MITEN saan meikkipohjan kestämään koko päivän?

- Valmistele iho hyvällä kosteusvoiteella ja jatka sopivalla pohjustusvoiteella (saatavana on esim. kiiltoa hillitseviä, väriä korjaavia, heleyttäviä jne.). Käytä tuotetta, jonka ominaisuudet vastaavat tarpeitasi, kuten täysin peittävä, keskipeittävä tai kenties vain tasoittava. Kiinnitä puuterilla ja lopuksi meikinkiinnityssuihkeella.

Mitkä ovat 3 parasta vinkkiäsi meikkipohjan tekoon?

 • Todella kosteuttava talviajan mattapintainen meikkivoide ja kesään sopiva heleyttävä meikkivoide spf-suojakertoimella. Keväällä & syksyllä voit sekoittaa näitä kahta saadaksesi erilaisia sävyjä ja koostumuksia.
 • Hanki peitevoidepaletti, jossa on eri sävyjä. Tummat silmänaluset peittyvät parhaiten oranssin sävyisellä peitevoiteella, kun taas punoitusta häivyttää parhaiten vihreä sävy.
 • Annostele pieni määrä kosteusvoidetta meikkisienelle tai -siveltimelle ja levitä kevyesti leualle/kaulalle pehmentääksesi mahdollisia meikin rajoja.

Robinin lempituotteet:

 1. Max Factor Radiant Lift - Heleyttävä meikkivoide SPF30-suojakertoimella  (Ehdolla myös Swedish Beauty Awards 2019 -palkinnon saajaksi)
 1. Max Factor Miracle Veil -irtopuuteri: Ihana irtopuuteri luonnollisella hehkulla, joka tulee safiiripuuterista. Läpikuultava, minkä ansiosta se sopii kaikille! (Mikäli en voi valita tätä puuterikoostumuksen vuoksi, valitsen sen sijaan Miracle Touch -meikkivoiteen, joka sisältää nykyään hyaluronihappoa, joka kosteuttaa tehokkaasti ja hoitaa ihoa.)
 1. Rimmel Insta fix & Go- Primer ja Setting spray. Kaksi tuotetta samassa paketissa! Saa meikin pysymään paikallaan. Antaa virkistävän ja luonnollisen tunteen muutamalla suihkauksella (sekä ennen että jälkeen meikin levittämisen). Lisäksi se tuoksuu raikkaalta!

 

Mimmi Cederstrand,  Marketing Manager Makeup Dermarome


Mimmi Cederstrand on Dermaromen Marketing Manager. Dermarome on esim. merkkien bareMinerals, The Ordinary, Buxom ja Smith & Cult edustaja Ruotsissa.

1) Kuule Mimmi! Miltä tämän kevään ja kesän pohjameikkien trendit näyttävät?

- Vuodenajan vaihtuessa tulisi tarkistaa meikkivoiteen sopivuus, sillä se mikä toimii parhaiten talvella, ei välttämättä ole ihanteellinen valinta kesällä. Me bareMineralsilla puhumme yleensä meikkivoidekaapista. Kesällä et ehkä tarvitse kovin peittävää meikkivoidetta, vaan meikkivoiteen SPF-suojakertoimella. Iho kaipaa kosteutusta myös kesällä ja silloin sopii esim. Complexion Rescue Hydrating Gel Cream SPF 30, jossa yhdistyy sekä BB- että CC-voiteen hyödyt ja se kohentaa ihon kosteustasoa jopa 215%, Mimmi sanoo.

Vuodenajan vaihtuessa tulisi tarkistaa meikkivoiteen sopivuus, sillä se mikä toimii parhaiten talvella, ei välttämättä ole ihanteellinen valinta kesällä.
2) MITEN valitsen täydellisen meikkivoiteen iholleni - ja vieläpä netissä?

- Suosittelen lukemaan eri meikkivoiteista ja arvioimaan, mikä sopii sinulle parhaiten. Kiinnitä huomiota erityisesti meikkivoiteen ominaisuuksiin, kuten siihen, kuinka kosteuttava se on, onko se takoitettu ongelmaiholle tai esim.helposti kiiltävälle iholle. Ota selvää myös niiden peittävyysasteista ja siitä, antavatko ne hehkua vai mattapinnan, Mimmi neuvoo.

3) MISTÄ tiedän, mitä pohjatuotteita tarvitsen? Tarvitseeko minun käyttää aina vedenkestävää pohjustusvoidetta tai vihreää peitevoidetta?

- Mieti tarpeitasi, onko sinulla esim. kuiva vai helposti kiiltävä iho ja minkälaisen lopputuloksetn haluat; täysin peittävän, luonnollisen, hehkuvan vai mattapinnan. Sinun tulee tietysti miettiä myös, minkälaisen koostumuksen haluat, Mimmi sanoo.

SPF on ihan must!

4) MITEN saan meikkipohjan kestämään koko päivän?

- Kaiken perusta on hyvä pohja ja ihonhoitorutiini. Mikäli haluat koko päivän kestävän meikkipohjan, suosittelen aloittamaan pohjustusvoiteella, joka saa meikkipohjan kestämään kauemmin ja tekee pohjasta tasaisen. Levitä meikkivoide ja viimeistele puuterilla, kuten bareMinerals Mineral Veil tai Setting Spray -meikinkiinnityssuihkeella, Mimmi neuvoo.

5) Mitkä ovat 3 parasta vinkkiäsi meikkipohjan tekoon?

 • Valitsen aina meikkivoiteen, joka hoitaa ihoa, eikä tuki ihohuokosia sekä antaa luonnollisen lopputuloksen. SPF on ihan must!
 • Pidän meikkivoiteista, joissa on kerrostettava peittävyys, sillä se mahdollistaa kevyen peittävyyden arkisin sekä täysin peittävän lopputuloksen juhlameikkiin.
 • Mielestäni hyvät ja meikkivoiteelle sopivat meikkisiveltimet ovat tärkeä asia, sillä ne tekevät meikkivoiteen levittämisestä helppoa ja lopputuloksesta kauniimman.

Tässä Mimmin kolme pohjatuote-suosikkia:

Original Foundation SPF 15, barePRO 16-Hour Full Coverage Concealer ja Prime Time Original Primer

Kauneustoimittaja Krizz Norman

 

 
  

 

 


 

25 huhti, 2019

Tykkää artikkelista

Arvosana & kommentit

Kirjoita kommentti
Lisää kuvia

Ole ensimmäinen, joka kertoo mielipiteensä artikkelista

Uutuudet ja tarjoukset

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Seuraa meitä

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on olemassa sinua varten. Meiltä saat apua niin tilausasioissa kuin shampoon valinnassakin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Ota meihin yhteys sähköpostilla: asiakaspalvelu@lyko.fi

Copyright 2019