Täältä tulee N-Beauty

Lykolla on aiemmin kohistu ilmiöistä nimeltä K-beauty ja J-beauty, mutta nyt kovassa nousussa on N-beauty! Mikä se oikein on? New Beauty? Näppärä Beauty? Ei ei ei, N-beauty on tietysti lyhenne sanoista NORDIC BEAUTY! Lyko Magazine on selvittänyt kaiken, mitä sinun tulee tietää pohjoismaisista kauneusrutiineista ja tuotteista.

17 huhti, 2019
6 tykkää
Yhteiskunnan eri ilmiöissä on tavallista, että reaktiot aiheuttavat täysin päinvastaisia vastareaktioita. K-beautyn useat vaiheet ja J-beautyn erittäin monimutkaiset ainesosat ovat luonnollisesti saaneet vastareaktiona VÄHEMMÄN vaiheita ja tuotteita, jotka on valmistettu YKSINKERTAISISTA ja puhtaista ainesosista. Lopputuloksena on tietysti N-Beauty!

Mikäli asut Pohjolassa, et ehkä pidä lakkaa, puolukkaa tai koivunmahlaa kovin kuumina juttuina, mutta muualla maailmalla ne ovat sitä juuri nyt. Karuja pohjoismaisia olosuhteita ja kasveja, jotka selviytyvät niistä, pidetään erittäin inspiroivina ja eksooottisina. Yritykset ovat tietysti hyödyntäneet luonnon antimia, kuten marjoja, puhdasta lähdevettä ja sammalta.

N-beauty-tuotteiden tunnuspiirre on lyhyt ainesosalista, luonnolliset pohjoismaiset kasvit sekä tehokas lopputulos, suoja ja kosteutus.

On tietysti pohjoismaisia yrityksiä, jotka EIVÄT hyödynnä näitä ainesosia ja yrityksiä muualla maailmassa, jotka HYÖDYNTÄVÄT niitä. Esim. korealainen E Nature on eturivin tekijä, mitä tulee ihonhoitoteknologiaan, ja heidän Birch Juice Hydro -kokoelmansa on merkin myydyimpiä tuotteita. Birch tarkoittaa koivua ja Birch Juice koivunmahlaa. Sehän on luettava mukaan “N-beauty”-kategoriaan.

Mutta tehkäämme tästä hieman hauskempaa ja puhukaamme pohjoismaisista yrityksistä, jotka valmistavat POHJOISMAISTA kosmetiikkaa! Kirkkaana tähtenä sillä taivaalla loistaa tietysti suomalainen Lumene.


Lumene
perustettiin vuonna 1970 ja se on nykyään kosmetiikkamarkkinoiden johtavin nimi Suomessa. Lumene valmistaa tuotteita pohjoismaiselle naiselle ja pitää tiukasti kiinni alkuperästään ja erityisesti pohjoismaisista aineosista. Lumenen nimi tulee muuten saman nimisestä järvestä, joka sijaitsee lähellä merkin perustajan kesämökkiä. Ainesosat ovat usein peräisin erityisen parantavia ja hoitavia ominaisuuksia sisältävistä pohjoismaisista luonnonvaroista. Esim. lakka sisältää luonnostaan runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja ainutlaatuisen pohjoisen valonkierron ansiosta. Puolukka sisältää kversetiiniä, tehokasta antioksidanttia, joka suojaa ihoa ja tekee siitä kiinteämmän sekä vähentää juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Tyrni on yksi Suomen vanhimmista luonnollisista kasveista ja sen marjat ovat maailman ravinteikkaimpia. Niiden hyödylliset vaikutukset ravinnossa ja ihonhoidossa on tunnettu vuosisatojen ajan. Supermarja sisältää kaikkia tärkeitä Omega-rasvahappoja ja yli 190 mineraalia ja hivenainetta.

Björk on ruotsalainen tuotemerkki, joka perustettiin Bohuslänin maakunnassa. Se pyrkii tarjoamaan ammattimaista hiustenhoitoa ympäristöystävällisemmin. Björk-tuotteissa hyödynnetään koivu-uutetta hiuspohjan rauhoittamiseen, levää hiusten vahvistamiseen ja auringonkukkaöljyä suojaamaan värjättyjä hiuksia haalistumiselta ja UV-säteiltä. Björk-tuotteet valmistetaan Ruotsissa ja yritys tekee yhteistyötä luonnonsuojelutyötä tukevien Naturskyddföreningen- ja Vi-skogen -järjestöjen kanssa.

IDUN Minerals on ruotsalainen meikki-, hiustenhoito- ja ihonhoitomerkki, jonka tuotteet valmistetaan puhdistetuista mineraaleista. Tuotteet on suunniteltu yhteistyössä tutkijoiden ja ihoasiantuntijoiden kanssa ja ne sisältävät ihoa suojaavia ja hoitavia ainesosia. Useimpien tuotteiden nimet tulevat pohjoismaisista jumalattarista tai pohjoismaisesta kasvillisuudesta, esimerkkeinä nestemäinen Norrsken-meikkivoide, Idegran-peitevoide, Eir (lääketieteen jumalatar) -ripsiväri, Åkerbär-poskipuna ja Lejongap-luomivärit.Lykon omat tuotteet.
Suuri osa Lykon upeista tuotteista on valmistettu Ruotsissa, melkein kaikki hiustenhoito ja KAIKKI IHONHOITO (KYLLÄ! Lykolla on ihonhoitotuotteita!) ja ne ovat myös täysin vegaanisia. Kaikki hiustuotteet sisältävät Lyko Care Complex -yhdistettä. Se sisältää kasviproteiinia, joka koostuu hydrolysoidusta maissista, vehnästä ja retiisistä, joilla on kosteuttava ja uudistava vaikutus. Lykon deodorantit sisältävät mm. seljankukkaa ja arktista puuvillaa. Arktinen puuvilla kasvaa tundralla ja se rauhoittaa tehokkaasti ihoa, samalla kun se sietää hyvin lämpötilan vaihteluita.

Maria Åkerberg haluaa osaltaan edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä ja tekee sen Ruotsissa valmistettujen tuotteiden avulla. Tuotteet valmistetaan parhaista mahdollisista ekologisista ainesosista, jotka ovat peräisin Hallandin länsirannikolta ja sisältävät mm. puna-apilaa sekä kurkkuyrtti-, ruusunmarja- ja tyrniöljyä.

Scents from Norra Norrland ei ehkä ainesosiltaan OIKEIN sovi joukkoon, mutta on kokemuksena EHDOTTOMASTI N-Beautya! Pieni parfymeeri, jonka filosofia on luoda  Pohjois-Ruotsista lähtöisin olevia ylellisiä tuoksuja. Vuonna 2015 perustetun yrityksen ensimmäinen tuoksu on nimeltään Scent of Aurora. Aurora tulee latinan sanasta revontulille; aurora borealis. Revontulten tuoksu. Pullon pohjassa on mesimarja, mikä on kuvattu tummanpunaisilla helmillä. Sittemmin yritys on julkaissut tuoksun, jonka inspiraation lähde on pieni Älvsbynin kaupunki, jota kutsutaan myös “Norrlannin helmeksi”. Tästä ei N-beauty parane!Kauneustoimittaja Krizz Norman

 

 

 

17 huhti, 2019

Tykkää artikkelista

6 tykkää

Arvosana & kommentit

Kirjoita kommentti
Lisää kuvia

Ole ensimmäinen, joka kertoo mielipiteensä artikkelista

Uutuudet ja tarjoukset

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Seuraa meitä

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on olemassa sinua varten. Meiltä saat apua niin tilausasioissa kuin shampoon valinnassakin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Ota meihin yhteys sähköpostilla tai chatissa.

Sähköpostilla: asiakaspalvelu@lyko.fi

Copyright 2020