Korkeateknologista ruotsalaista ihonhoitoa

Akademikliniken on tarjonnut ihonhoitoa vuodesta 2005 lähtien. Tuotteet on suunniteltu yhteistyössä Akademiklinikenin kokeneiden plastiikkakirurgien, ihotautilääkärien, ihoterapeuttien ja johtavien kosmetiikkakemistien kanssa. Mutta kuka keksii, MITKÄ ja MITEN tuotteet valmistetaan? Kuin hämähäkki verkossa, siinä roolissa toimii Sarah Lidback. - Akademikliniken valmistaa tehokkaita, ainutlaatuisia tuotteita ylellisistä ainesosista. Otamme riskejä, jotta voitamme jotain. Ja se jokin on tässä tapauksessa asiakkaan kunnioitus, Sarah sanoo.

05 huhti, 2019

Sarah Lidback on Akademiklinikenin Product & Development Manager. Hänen tehtävänsä on kehittää tuotteita Akademiklinikenin ihonhoitotuotteiden kokoelmaan. Se on työ, joka vaatii syväluotaavaa tutkimusta, ulkomaisten markkinoiden tuntemusta ja kliinisten testien seuraamista. Lisäksi on luonnollisesti ymmärrettävä, MITEN iho ja solut toimivat. Huh, paljon selvitettävää siis! Mutta lopputulokset puhuvat puolestaan. Akademiklinikenin tuote Pure HyDroxy Mask oli juuri ehdolla arvostetun ”vuoden kasvonaamio” -palkinnon voittajaksi Daisy Beauty Awards -gaalassa, mikä oli todella iso juttu Sarahille!

- Olemme pieni ruotsalainen merkki, ja se merkitsee meille SAIRAAN paljon. Kilpailemme suurten tekijöiden kanssa, joten saamamme huomio tuntuu uskomattoman hyvältä, Sarah sanoo.

Mitkä ihonhoitomerkit ovat mielestäsi suurimpia kilpailijoitanne, jos sellaisia on?  

- Ei ole ketään, joka olisi täysin kaltaisemme. Akademikliniken on kuin alan altavastaaja, joka tarjoaa TÄYSIN ainutlaatuisia ainesosia markkinoilla, jotka tuntuvat aika täyteenahdetuilta. Koska meillä on aivan oma tapamme toimia, ei tunnu siltä että kilpailisimme muiden kanssa. Emme oikeastaan välitä, mitä muut tuotemerkit tekevät, meille riittää että se, mitä ME teemme on AMAZING, Sarah sanoo.

Plastiikkakirurgit Per Hedén ja Jan Jernbeck perustivat Akademiklinikenin vuonna 1991. Tänä päivänä se on yksi Pohjolan suurimmista klinikoista, joka tekee kauneusleikkauksia ja korjauksia. Ihonhoitosarja perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja Akademiklinikenin motto ”kauneutta tieteen kautta” kuvaa tuotteiden koko tuotantoketjua.

Miten tuotteenne kehitetään?

- Työskentelemme ainutlaatuisessa ympäristössä. Meillä on käytettävissä niin paljon enemmän kuin monilla muilla merkeillä. Meillä on mahdollisuus kokeilla tuotteita sekä keskustella ihotautilääkärien, kirurgien, sairaanhoitajien ja kosmetologien kanssa ja meillä on mahdollisuus testata ihan KAIKKEA. Se tekee työympäristöstämme mahtavan ja luovan. Ja me teemme, mitä haluamme, emmekä ole sidottuja mihinkään! Etsin ainesosia ja luen eri aineista tehtyjä tutkimuksia, myös harvinaisempien aineiden. Käytämme paljon erilaisia ainesosia muihin merkkeihin verrattuna, emmekä käytä usein samoja ainesosia eri tuotteissa. Taloudellisesti katsottuna se on tosi tyhmää, koska se tulee meille kalliimmaksi. Mutta me ostamme aina ainutlaatuisia ainesosia yhtä tuotetta varten kerrallaan, koska haluamme olla hieman tavallisesta poikkeavia ja kyseenalaistavia, Sarah sanoo.


Mutta MITEN keksit, mitä tuotteita kehittää? Ja miten niiden tulee vaikuttaa ihoon?

- Etsin, vertailen, vakoilen ja vierailen messuilla. Nuuskin paljon, mitä maailmalla tapahtuu, ENKÄ tuijota sokeasti vain Aasiaan, mitä KAIKKI MUUT TEKEVÄT! Sehän tarkoittaa vain, että kaikki muut yritykset valmistavat samankaltaisia tuotteita mutta ME teemme jotain ihan muuta. Monet puhuvat siitä, “mitä markkinoilla tapahtuu”, kun taas me haluamme keskittyä siihen, “mitä iholla tapahtuu” ja “mitä asiakkaamme ja potilaamme haluavat”. Monet näkevät paljon vaivaa itsensä mainostamiseen. Me olemme ehkä hiljaisimpia, mutta vakuuttavimpia! Emme esim. IKINÄ KOSKAAN julkaise hauskaa nallekarhunaamiota. Meille ihonhoito on vakava asia. Haluamme auttaa ihmisiä ja ratkaista heidän iho-ongelmansa. Eikä ole kyse vain “rypyistä ja juonteista”, vaan myös iho HYVINVOINNISTA!

Uskon todella, että Akademikliniken on varteenotettava merkki, nyt ja tulevaisuudessa!

 

On kyse kaikesta sisäisestä stressistä ahdistukseen, hormonimuutoksiin, ympäristömyrkkyihin ja ruokavalioon. Koska moni asia vaikuttaa ihoon, keskitymme ennemmin kokonaisuuteen kuin siihen, “mistä markkinoilla puhutaan”. Uskon todella, että Akademikliniken on varteenotettava merkki, nyt ja tulevaisuudessa, Sarah sanoo.

Mikä tekee Akademiklinikenin tuotteista ainutlaatuisia?

- Haluamme päästä ihon sisälle, stimuloida sitä ja herättää sen! Sen vuoksi kaikki tällä alalla pitävät A-vitamiinista, sillä se todella stimuloi ihoa ja saa sen vuorovaikuttamaan itsensä kanssa. Me haluamme jarruttaa hieman ja stimuloimisen sijaan normalisoida ihoa! Normalisointi ei tarkoita välttämättä siloposkia, vaan se riippuu siitä, mitä ihosi alla tapahtuu. Aluksi, kun käytät aktiivista tuotetta, verenkierto ja aineenvaihdunta saattavat kiihtyä, jolloin iho voi punoittaa tai siihen muodostuu läiskiä. Se on vain hyvä juttu! Onnea! Ihossasi TAPAHTUU jotain! Pigmenttiä ei voi poistaa ihosta, vaan pigmentin täytyy nousta YLÖS ihon pinnalle, josta se on mahdollista puskea pois! Tottakai tämä saattaa rasittaa joidenkin ihoa, mutta ei ole muuta keinoa kuin jatkaa käsittelyä.


Akademiklinikenin tuotteet eivät sisällä vain YHTÄ superainesosaa, vaan 5-6 ainesosaa, ja jokaisesta maksimaalisen pitoisuuden. Se tarkoittaa vahvinta pitoisuutta, josta on tehty turvallisia testejä, ilman että iho vahingoittuu. Jokainen tuote sisältää yhdistelmän herkullisia ainesosia ja kaikki on turvallista ja tehokasta.

Mistä tuotteesta olet kaikkein ylpein?

- Hmm… Se on luultavasti Pure Retin Oil. Siinä tuotteessa onnistuimme todella hyvin. Se on supertehokas JA sopii myös herkälle iholle. Itselläni on ruusufinni ja voin käyttää sitä. Se ei sovi vain heille, joilla on jo sileä iho, vaan myös meille yli 40-vuotiaille, joiden iholla on jo hieman epätasaisuuksia, punoitusta ja juonteita. Minä saan finnejä, jos vain katsonkin juustoa! Ja tuote toimii minulla tosi hyvin. Olen ylpeä siitä, että uskalsimme käyttää Bakuchiolia ja testata sitä, ENNEN kuin saimme vastauksen suuresta kliinisestä tutkimuksesta, joka tehtiin Yhdysvalloissa vuonna 2017. Uskoimme niin vahvasti kaikkiin esitutkimuksiin, joten annoimme palaa. Kliinisessä tutkimuksessa tutkittiin sokkoutettuna Retinolia ja Bakuchiolia.

Valmistamme tehokkaita, ainutlaatuisia tuotteita ylellisistä ainesosista. Otamme riskejä, jotta voitamme jotain. Ja se jokin on tässä tapauksessa asiakkaan luottamus!

 

(eli kukaan ei tiennyt, minkä ainesosan sai) ja lopputuloksena oli, että Retinoli (A-vitamiini) ja Bakuchioli vaikuttavat ihoon samalla tavalla, mutta Bakuchioli ei aiheuta “sivuvaikutuksia”, kuten herkkyyttä auringolle, ärsytystä, kuivuutta tai vastaavaa. Retinoli ja Bakuchioli ovat molekyylirakenteeltaan lähes samanlaisia ja ne vaikuttavat sen vuoksi tehokkaasti ryppyihin, akneen, ruusufinniin ja juonteisiin. Bakuchioli on antioksidantti. Pure Retin Oiliin on lisätty myös ”Retinoatia”,  retioniinihapon esteri (puhtaan A-vitamiinin muoto), joka vaikuttaa välittömästi, kestää hyvin, eikä aiheuta sivuvaikutuksia. Siispä, Retin Oilia voi käyttää SUORAAN ilman käyttöönottoaikaa tai ihon reaktioita. Tai saattaa ihosi aktivoitua ja puhdistua! Valmistamme tehokkaita, ainutlaatuisia tuotteita ylellisistä ainesosista. Otamme riskejä, jotta voitamme jotain. Ja se jokin on tässä tapauksessa asiakkaan luottamus, Sarah sanoo.

Mitä Akademiklinikenille merkitsee ihonhoitomerkinne vahva maine?

- Tosi paljon! Me olemme saatavilla sielläkin, missä klinikkaamme ei ole. Voimme tulla ihmisten koteihin maailman ympäri. Avaamme ovia ja teemme yhteistyötä, mutta ennen kaikkea vahvistamme sitä palvelua, josta Akademikliniken tunnetaan. Sekä ennen että jälkeen meillä käyntiä ja riippumatta siitä, tekikö asiakas kuorinnan vai muun toimenpiteen. Tästä huolimatta tuotteiden ei tarvitse olla sidottuna klinikoihin tai kliinisiin toimenpiteisiin, mutta testaamme tuotteemme kliinisesti, jotta asiakkaamme voivat olla varmoja niiden turvallisuudesta. HUOM: Emme ole lääketieteellinen, vaan kosmeettinen yritys. Voit kuitenkin yltää erittäin korkeaan aktiivisuuteen yhdistelemällä tuotteitamme, Sarah sanoo.

Mikä on paras vinkkisi Akademiklinikenin tuotteiden yhdistelemiseen?

- Tykkään yhdistää Pure Active Serumin ja Trippel Peelin. Se on erittäin tehokas yhdistelmä, eikä sovi herkimmälle iholle. Sekoita näitä kahta, hiero iholle kasvonaamion tavoin ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Pese naamio pois ja levitä päälle sekä Pure Clarifying Moist mask ja Hydroxy Mask, mikä kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Viimeistelen Pure Detox Energy-, Pure Retinol Oil- ja Cure Recovery Cream -tuotteilla! Se on OIKEA luksussekoitus, jonka jälkeen kasvoni hehkuvat kuin diskopallo, haha. Vinkki: Levitä kasvonaamion alle seerumi, jotta seerumi imeytyy entistä syvemmälle ihoon. Se kosteuttaa ihoa entistä tehokkaammin ja tekee siitä ihanan tuntuisen. En itse EHDI käydä hoitokäsittelyissä, joten silloin kun tahdon hemmotella itseäni hieman enemmän, on tämä todellakin hieman enemmän, Sarah sanoo.

Se on OIKEA luksussekoitus, jonka jälkeen kasvoni hehkuvat kuin diskopallo, haha.

Haluatko paljastaa jotain tulevaisuuden suunnitelmistanne?

- Kyllä! Akademikliniken julkaisee pian NELJÄ uutta tuotetta niiden 19 lisäksi, jotka meillä on tänä päivänä. Ja voin paljastaa YHDEN! Hyaluronihappogeeli, joka sopii kaikille ihotyypeille ja KAIKKIEN tuotteidemme kanssa. Laboratoriomme testerit ovat jo loppuneet, koska kaikki toimistollamme rakastavat niitä. Haha, minulla on tapana vitsailla, että en tarvitse eläinkokeita  – minulla on työntekijäni! Haha, Sarah nauraa.

Mihin suuntaan uskot ihonhoidon kehittyvän yleisesti ottaen?

- Yleisesti ottaen uskon, että ihonhoito tulee keskittymään entistä enemmän ihon suojakerroksen ja luonnollisen bakteeritasapainon vahvistamiseen. Olemme saavuttaneet yhden “huipun”, jossa monet kokeilevat aivan liian vahvoja tuotteita. Monien eri merkkien tuotteet ja liian monen tuotteen sekoitus voi todella vahingoittaa ihoa sen sijaan, että se vahvistaisi sitä. Uskon, että peruutamme tästä hieman ja kuljemme kohti ihon vahvistamista ja suojelemista. Nykypäivän markkinat ovat niin uskomattoman kilpailuhenkiset, että monet uudet tuotemerkit mainostavat “tuplasti tehokkaampia”, “kahdeksan kertaa vahvempia” tai jopa “viisitoista kertaa voimakkaampia” tuotteita. PIAN markkinoilla on YDINSOTA! Mutta vahva ei ole aina paras, koska ET VOI hoputtaa ihoasi miten paljon tahansa. Iholla on oma anatomiansa ja voi kestää x määrä päiviä, ennen kuin solu muodostuu ja liikkuu ylöspäin ihon pinnalle. Emme VOI nopeuttaa sitä prosessia! Sen seurauksena voi olla sairaita tai epämuodostuneita soluja. Näin markkinat kuitenkin nykyään toimivat, kaikilla on kiire ja hoppu tienata mahdollisimman paljon rahaa. Mutta me emme välitä siitä. Haluamme kehittää tuotteita, jotka ovat HYVIÄ. Arvostamme enemmän asiakkaan palautetta kuin markkinoiden PR-arvoa. Se on vaikeaa, koska olemme pieni tekijä, mutta se on valitsemamme tie – laadukas tie, Sarah sanoo.

PIAN markkinoilla on YDINSOTA! Mutta vahva ei ole aina paras, koska ET VOI hoputtaa ihoasi miten paljon tahansa.

 

Kauneustoimittaja Krizz Norman

 

 

 

05 huhti, 2019

Tykkää artikkelista

Arvosana & kommentit

Kirjoita kommentti
Lisää kuvia

Ole ensimmäinen, joka kertoo mielipiteensä artikkelista

Uutuudet ja tarjoukset

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Seuraa meitä

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on olemassa sinua varten. Meiltä saat apua niin tilausasioissa kuin shampoon valinnassakin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Ota meihin yhteys sähköpostilla: asiakaspalvelu@lyko.fi

Copyright 2019